A+ R A-
My video

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας-Chef

Τομείς απασχόλησης

O  απόφοιτος  των της  ειδικότητας  «Τεχνικός  Μαγειρικής  Τέχνης –Αρχιμάγειρας  (Chef)» των  ΙΕΚ,με  τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, δύναται να εργάζεται σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών του.

Επαγγελματικά προσόντα

Τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτά ο απόφοιτος της εν λόγω ειδικότητας συνίστανται στα ακόλουθα:

  • Μέριμνα  για  την επάρκεια  σε  κατάλληλες  πρώτες  ύλες  για  την  παρασκευή  των  εδεσμάτων  σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Τροφοδοσίας και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας.
  • Αναζητά τις απαραίτητες και κατάλληλες πρώτες ύλες του εδεσματολογίου (μενού) στις αποθήκες και τα ψυγεία της επισιτιστικής μονάδας και υπολογίζει τις ανάγκες της κουζίνας.
  • Οργανώνει την προμήθεια των απαραίτητων και κατάλληλων πρώτων υλών.
  • Ελέγχει και μεριμνά για την ορθή προμήθεια και αποθήκευση των πρώτων υλών.
  • Φροντίδα για τη σύνθεση και την παρουσίαση του εδεσματολογίου της επισιτιστικής μονάδας (σε συνεργασία με τον εστίαρχο (maitre), τον F&B, καθώς και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας), για την παρασκευή των εδεσμάτων.
  • Συντάσσει το εδεσματολόγιο (μενού) της επισιτιστικής μονάδας και επιμελείται τον κατάλογο παρουσίασης (κάρτα) του εδεσματολογίου σε συνεργασία με τον εστίαρχο/maitre, τον F.N.B. και τον ιδιοκτήτη/Διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας.
  • Οργανώνει και καθοδηγεί τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων.
  • Εκτελεί και εποπτεύει την παρασκευή των εδεσμάτων του μενού.
  • Διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του.
  • Παράθεση και γαρνίρισμα των εδεσμάτων, αναγγελία της ολοκλήρωσης της παρασκευής τους και επιμέλεια της απρόσκοπτης λειτουργίας της κουζίνας.
  • Οργανώνει τη σειρά παράθεσης των εδεσμάτων και παραθέτει τα εδέσματα.
  • Ελέγχει και επιμελείται την εμφάνιση των εδεσμάτων κατά την παράθεση διορθωτικές ενέργειες.
  • Οργανώνει την κουζίνα και ελέγχει τη σωστή λειτουργία των μηχανικών μέσων.

Αναλυτικός Οδηγός Σπουδών της Ειδικότητας

Εξ αποστάσεως Κατάρτιση: Περιγραφή-Εργαλεία-Θεωρητικό Πλαίσιο

Προγράμματα Κινητικότητας

Επισκέψεις

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021Β